Бързи Заеми Срещу Лична Карта

Тъй наречените бързи заеми срещу лична карта са изключително скъпи кредити. По-скъпи дори и от кредитните карти. Никога не взимайте бързи кредити до заплата, освен ако не сте 100% сигурни, че може да ги изплатите навреме и в пълен размер – в противен случай, разходите много скоро могат да излязат извън контрол. Ако все пак решите да се възползвате от многобройните предложения на небанковите финансови институции и да вземете бърз кредит срещу лична карта, ето какво трябва да знаете:

Как Работят Бързите Кредити Срещу Лична Карта

Това са краткосрочни заеми, чийто вноски на погасяване могат да бъдат на седмица, две седмици или месец. Максималният срок на заема за погасяването му в пълен размер е до една година. Когато подпишете договор за заем ще получите и погасителен план. Изключително важно е да плащате заема си навреме, т.е. на датата, която е посочена в погасителния ви план. Не изпадайте в просрочие, тъй като рискувате да ви начислят допълнителни такси, да ви притесняват по телефона или на работното място или дори да ви продадат кредита на фирма за събиране. Това, естествено ще доведе и до влошаване на кредитното ви досие в ЦКР(Централен Кредитен Регистър), което ще доведе до бъдещи затруднения, ако желаете да изтеглите нов кредит.

Как Работят Бързите Кредити До Заплата Във Великобритания

За една година, средният Годишен Процент на Разходите (ГПР) може да бъде до 1500% в сравнение с 18%-22% за една обикновена кредитна карта.

В миналото, компаниите за бързи кредити срещу лична карта таксуваха клиентите си с 25-30 паунда на всеки 100 паунда кредит, ако плащате навреме. При забавяне – таксата беше 30 лири за всеки ден закъснение.

Новите правила въведени от FCA (Financial Conduct Authority), които влязоха в сила от 02.01.2015г.  задължиха фирмите за бързи кредити до заплата, клиентите им да не плащат повече от два пъти размера на кредита. Това беше направено за да се ограничи спираловидното навлизане в дългове на клиентите. Таксите за всеки 100 лири кредит, при редовното му изплащане бяха ограничени до 24 лири за всеки 30 дни. Беше въведена и горна граница на таксите при закъснение – до 15 лири плюс лихвата върху неизплатената част от главницата.

Бързи Заеми Срещу Лична Карта и Агресивната Реклама На Небанковите Финансови Институции

Компаниите продаващи бързи заеми срещу лична карта, използват в своите реклами всяка една криза, в която може да изпадне човек. Със сигурност бързите заеми срещу лична карта, могат да бъдат грешен избор за вас, ако:

 • искате да рефинансирате други кредити
 • вече имате поне един бърз кредит до заплата/онлайн кредит
 • не сте 100% сигурни, че ще бъдете в състояние да го изплатите навреме
 • искате да го изтеглите за неща, които не ви трябват и не може да си позволите – като вечери, нови дрехи, билети за концерти, спортни състезания, екскурзии и др.

Именно поради рекламната им агресивност в глобален мащаб, GOOGLE ще спре да рекламира бързи заеми срещу лична карта от 13.07.2016г.

14 Дневен Срок За Отказ От Получен Кредит

Трябва да знаете, че според ЗПК (Закон за Потребителски Кредит) имате право да върнете вече усвоен кредит и да развалите договора в 14 дневен срок. Връщането става като възстановите на кредитора получената главница и платите лихва за това, че парите са били у вас.

Няма кредитор, който да ви откаже това ваше право! Ако случайно попаднете на такъв, сигнализирайте Комисията за Защита на Потребителите (КЗП) и поискайте ПИСМЕН мотив за отказа на кредитора ви!

Някои Важни Неща, Които Трябва Да Знаете За Бързите Кредити Срещу Лична Карта

 • Скъпи и краткосрочни кредити

  Бързи заеми срещу лична карта/online кредити до минути са наистина лесни и удобни, но и много опасни. Ако не мислите за това, което правите е твърде вероятно един бърз кредит срещу лична карта да се превърне в истински кошмар за вас.

 • Почитател сте на тези бързи кредити без поръчител

  Никога не използвайте бързи кредити до заплата при нарушен баланс между вашите приходи и разходи. Ако това нещо ви се случи означава, че имате огромен проблем, който един бърз кредит няма да разреши, а дори напротив – вероятността да влезете в спиралата на кредитната задлъжнялост ви е в кърпа вързана.

 • Ако не може да връщате бързи кредити навреме, не може да си позволите да ги вземете

  Прибягвайки до пари на заем срещу лична карта, от критическо значение за вас е да знаете, как ще го връщате този кредит. Ако не знаете как ще го връщате – не го взимайте. Без значение, колко необходим ви е този кредит, защото на един по-късен етап рискувате резултата за вас да бъде още по-лош.

 • Стойте настрана от бързи кредити взети за дълъг срок на връщане

  Запомнете едно – колкото по-дълъг е срока на изплащане на един кредит, толкова по-голяма е лихвата, която ще платите за него.  Ако вие сте в ситуация, в която се нуждаете от пари на заем срещу лична карта, то винаги имайте план за това, как ще връщате взетия кредит.

 • Взехте пари на заем срещу лична карта? Не се притеснявайте, ще вземете отново

  Дори и да изплащате кредита си навреме, има отново огромна опасност за вас! Компанията, която ви е продала първия кредит знае, че вие сте отличен клиент – успешно правят пари от вас. Няма и за миг да се поколебаят да ви предложат повече пари за втория ви кредит. Тук настъпва огромния проблем за вас. Това, че без проблем изплащате кредит от 500лв не означава, че няма да имате проблем с кредит за 800лв. Винаги отклонявайте оферти за пореден бърз кредит срещу лична карта, освен ако наистина имате нужда от пари и може да си го позволите.

 • Бързите кредити могат да ви попречат да вземете ипотечен кредит – дори и да плащате навреме

  Наистина, ако имате лошо ЦКР един бърз кредит до заплата ще ви помогне да възстановите кредитното си досие в положителна посока. Но, когато имате висока кредитна задлъжнялост от няколко бързи кредита, това може да доведе до проблеми при кандидатстването ви за ипотечен кредит.

Истински Истории От Реални Клиенти На Компании За Бързи Кредити – Това Може Да Се Случи и На Теб:

“Една реклама на бързи заеми срещу лична карта ми излезе през носа”

Беше лятото на 2012г. – трябваха ми около 700лв за да отида на море. Парите взех без проблем от компания за онлайн кредити. Не можах да ги върна навреме, поради неочаквани разходи, които се появиха в последствие.

След това взех нов бърз кредит срещу лична карта от друга компания. Направих го, тъй като исках да погася първият кредит. Тогава ми се счупи колата и ми трябваха повече пари за ремонт. На финала имах два бързи кредита и сума за връщане – близо 6800лв.

Може да мислите, че съм глупак, но това може да се случи на всеки. Изпадайки в подобна ситуация, човек се чувства депресиран и нещастен.

За щастие, моето семейство можеше да си го позволи и ми помогна – платиха дълговете ми. Но някои хора не са толкова щастливи, колкото съм аз. Изключително важно е преди да вземеш бърз заем срещу лична карта да си зададеш следния въпрос….Нуждая ли се наистина от тези пари? – Любомир Стоянов, Пловдив.

Не всички хора, които са прибягвали до услугите на компании за бързи кредити изпадат в беда. Има клиенти, които взимат парите, връщат си ги на време и не теглят нов кредит, ако нямат нужда…

“Бих изтеглила отново”

Нуждаех се спешно от пари за да заплатя операцията на брат си. Взех бърз кредит на месечни вноски, тъй като ме осигуряват на максималния праг и си свърших работа. Тези кредити са отлични, когато ти потрябват спешно пари, но трябва да ги връщаш тогава, когато пише в погасителния ти план или по-рано. Ако имаш някаква трудност, по-добре е да им звъннеш и да се разбереш с тях, а не да се криеш. Да, бих взела отново такъв заем! – Анета, София.

 

БЪРЗИ КРЕДИТИ ДО ЗАПЛАТА – АЛТЕРНАТИВИ

Не си мислете, че при лошо ЦКР може да вземете кредит само от небанкова финансова институция. Ще ви покажем различни начини, откъдето може да вземете пари на заем, вместо традиционният бърз кредит до заплата:

 • Използвай кредитната си карта

Ако плащате с кредитната си карта и в следващия месец възстановите 100% от сумата, която сте похарчили, вашата лихва ще бъде 0%. Така че, ако имате тази възможност, тя ще бъде най-евтиният и най-лесният бърз кредит – като не е необходимо изобщо да кандидатствате за нещо.

Все пак е необходимо да знаете нещо изключително важно – ако не заплатите обратно изразходваната сума в 30 дневен срок, ще ви бъде начислена сериозна лихва, която зависи от издателя на картата. Това се отнася само за извършените плащания. При тегленето на пари в брой е съвсем различно – плащате такса и лихва, т.е. използвайте кредитната си карта за разплащания, а не за тегленето на кеш от банкомат!

 • Вземи заем от или от приятел

Когато имаш финансов проблем, винаги е по-добре да го споделиш и да потърсиш съвет и помощ от родител или от близкия ти приятел. По този начин ще си спестиш време и пари (разбирай лихви).

 • Имате ли овърдрафт? Използвайте го!

Макар да съветваме клиентите си, че използването на овърдрафт не е евтино удоволствие и излиза скъпо, бихме искали да ви споделим, че използването на овърдрафт със сигурност е по-евтиния начин за пари в брой от заем срещу лична карта! Използвайте го!

 • Ако все пак предпочитате бързи заеми срещу лична карта от небанкова финансова институция – използвайте тези, които не са в сивия сектор и правят всичко възможно за да удовлетворят претенциите ви. Наоколо е пълно с измамници и трябва да внимавате! Ако попаднете на съмнителна, според вас, компания за заем срещу лична карта – сигнализирайте и потърсете помощ.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *