Как Да Изберем Компания За Бързи Кредити

Компания за бързи кредити – много хора прибягват до услугите на компания за бързи кредити при непредвидени финансови разходи. В България има над 170 компании за бързи кредити и е изключително важно да изберете правилната. Ще ви предложим няколко съвета, които да ви помогнат в избора на правилната за вас компания.

РЕГИСТЪР НА БНБ

Всяка една компания, която иска да продава бързи кредити трябва да отговаря на определени условия. Регулатора (БНБ) дава становище, дали дадена компания отговаря на законовите изисквания или не. Всички компании (небанкови финансови институции) получили положителен отговор от БНБ се водят на отчет в специален регистър. Проверете компанията към която сте се насочили, дали фигурира в този регистър или не.

ЛИХВЕН ПРОЦЕНТ

Компаниите за бързи кредити не изискват никакви документи, а само личната карта на кандидатстващия. Много от тези фирми ще ви предложат одобрение в рамките на час. Това обаче не е най-важното. Внимавайте за лихвения процент и скритите такси. Тъй като при бързите кредити лихвеният процент е доста абстрактно понятие, ще ви предложим нещо много по-просто. Взимате броя на вноските и ги умножавате по стойността за една вноска, след което от получената сума изваждате главницата на взетия от вас кредит и получавате оскъпяването. Например: кредит от 500лв за 12 вноски срок на изплащане, като всяка вноска е 60лв. Оскъпяването ще намерите по следния начин – 12×60=720    720-500=220 Както виждате в случая оскъпяването е 220лв.

Не всяка компания за бързи кредити има скрити такси, но е хубаво преди да вземете кредит да сте наясно. Под скрити такси се имат впредвид – такса за издаване на удостоверение (за липса на задължение, за предсрочно погасяване и др.); такса за предсрочно погасяване (най-често е процент от предсрочно погасената главница) и др.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Не подписвайте договора за кредит, преди да сте прочели Общите условия на Компанията за бързи кредити. Общите условия са най-различни и варират в зависимост от компанията. Най-важното е да обърнете внимание за: такси за издаване на удостоверения, такси при закъснение на някоя вноска, такса при предсрочно погасяване, такса обслужване (някои компании взимат допълнително оскъпяване, ако работите с кредитен консултант – ПРОВИДЕНТ), при колко просрочени/закъснели вноски кредита ви ще стане предсрочно изискуем и др.

Сравнете няколко оферти от различни компании за бързи кредити и изберете най-добрата за вас!

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *