Как да се предпазим от измами при бързите кредити

Съществуват доста измами при компаниите за бързи кредити.

Небанковите финансови институции предоставят бърз и лесен достъп до финансови ресурси за хора с лоша кредитна история. Много често тези компании спасяват положението за непредвидените ви разходи, които са възникнали. Фирмите отпускащи бързи кредити са законни, плащат си данъците и се водят на специален регистър в БНБ, т.е. може да им се доверите напълно. Наистина небанковите финансови институции отпускат кредити на изключително висока лихва, но пък винаги имате достъп до пари, които във всеки един момент ще закърпят дупката в бюджета ви. В същото време трябва да бъдете много внимателни за да не попаднете на измамници. Ще ви предложим няколко съвета, с които е хубаво да се съобразите.

  1. Уверете се, че небанковата финансова институция, от която сте решили да заемете пари е в регистъра на БНБ. Този регистър е публичен и съдържа основни данни както за вписаните дружества, така и за заличените финансови институции. Бихме искали да ви обърнем внимание да не се занимавате с компании, чиито статус е “процедура по пререгистрация” и нямат номер на заповед за вписване. На пазара има много т.нар. “домашни кредити”-компании, които са намерили 1млн., но нямат никаква структура или не се ползват с добро име в бранша. Ето някои от по-големите фирми за бързи кредити, на които може да разчитате:  ИЗИ КРЕДИТ, КЕШ КРЕДИТ, КРЕДИСИМО, ФЕРАТУМ БЪЛГАРИЯ, СОФИЯ КОМЕРС КРЕДИТ ГРУП, ПРОФИ КРЕДИТ БЪЛГАРИЯ, НЕТ КРЕДИТ, КРЕДИ ХЕЛП, БИ ЕНД ДЖИ КРЕДИТ, ВИВА КРЕДИТ, МИКРО КРЕДИТ, СИС КРЕДИТ, АЙ ТИ ЕФ ГРУП, 4 ФИНАНС, СИТИ КЕШ, ПРОВИДЕНТ ФАЙНЕНШЪЛ БЪЛГАРИЯ, ФИНТРЕЙД ФАЙНАНС, КРЕДИТ ТАЙМ, 
  2. Не използвайте сайтове за бързи кредити, които не са свързани с голяма компания, които ви искат лична информация и има опасност от измами. Повечето от тези сайтове, които уж сравняват различни оферти, целят единствено да ви вземат имената и имейла ви. След което да ги препродадат на компания за бързи кредити като “горещ/таргетиран” контакт – това е в добрия случай (ще ви спамят за нещо, от което проявявате интерес). В лошия вариант на сценария-може да ви спамят порно сайтове, сайтове за запознанства, сайтове за дрехи, боди билдинг и т.н. и т.н., все неща, от които не сте проявили интерес.
  3. Не кандидатствайте в няколко компании по едно и също време. Не си мислете, че като си изпратите данните на три фирми и имате по-голям шанс да получите бърз кредит. Дори напротив – рискувате при одобрение и от трите места да се възползвате и да вземете и трите кредита. По този начин рискувате да попаднете в спиралата на кредитната задлъжнялост много по-бързо, отколкото очаквате.
  4. Уверете се, че компанията към която сте се ориентирали има физически адрес и няма опасност от измами. Има фирми за онлайн кредити, които само по документи имат физически адрес, но в същност е почти невъзможно да бъдат открити реални хора там. Не ви трябва кредит от такава компания!!! Трябва да сте сигурни, че при нужда има с кого да се срещнете, нали?
  5. Бъдете изключително внимателни с подвеждащите реклами за бързи кредити. В днешно време бързите кредити са един от най-рекламирания продукт в GOOGLE и може изключително лесно да бъдете заблудени и измамени както от самите компании, така и от сайтове, които целят единствено да притежават личната ви информация. Внимавайте!

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *